Protein Tozu Ne Zaman İçilir?

19-09-2023 18:26
Protein Tozu Ne Zaman İçilir?
Sporcular ve fitness guruları, protein içeceği içmek için en iyi zaman konusunda birçok farklı görüşe sahiptir. Bazıları, antrenman sonrası sallamanın kas büyümesini optimize ettiğine ve hızlı vücut geliştirmeye yol açabileceğine yemin ederken, diğerleri gece boyunca iyileşmeye yardımcı olmak için kazein proteinli gece sallamalarını tercih ediyor. Protein sallamalarınızı ne zaman içmeniz gerektiğine dair doğru bir cevap yoktur, çünkü bunun çoğu hedeflerinize ve günlük diyetinize bağlıdır. Konuyla ilgili araştırmaları gözden geçirdik ve protein sallamalarının faydalı olabileceği en yaygın zamanlar için bir rehber hazırladık. Görüş birliğimizi okuyun ve günün hangi saatinin sizin için en avantajlı olacağına karar verin. 

Antrenman Öncesi Protein Sarsıntıları

Protein, kas protein sentezini (MPS) veya kas geliştirme sürecini besler, bu nedenle egzersiz yapmadan önce bir protein içeceği içmek , daha spor salonuna gitmeden önce bu kas gelişimini hızlandırabilir. İdeal olarak, egzersiz yapmadan önce protein içeceği içiyorsanız, karbonhidrat içeriği yüksek yiyecekleri de dahil etmelisiniz, çünkü karbonhidratlar vücudunuzun yaktığı enerjiyi sağlamada önemli bir rol oynar.
Uluslararası Spor Beslenme Derneği Dergisi, antrenman öncesi ve sonrası protein tüketiminin güç ve kas kütlesini artırmada önemli bir etkiye sahip olduğunu bildirdi . Ancak, bir antrenmandan önce bir shake içmeye karar verirseniz, bunun egzersiz sonrası toparlanma süreniz boyunca nasıl ve ne tükettiğinizi etkileyeceğini unutmamak önemlidir.

Antrenman Sonrası Protein Sarsıntıları

Antrenman sonrası, proteinin kasların yeniden büyümesindeki rolü nedeniyle sporcuların protein shake içmelerini önerdiği en yaygın zamanlardan biridir. Vücudunuzdaki neredeyse her hücre, proteinden ve onu oluşturan temel amino asitlerden oluşur. Yoğun bir egzersiz sırasında, büyüme için yer açmak için kaslarınızda küçük yırtıklar oluşur. Bu yırtıkların büyümek ve iyileşmek için yakıta ihtiyacı vardır, bu da egzersiz sonrası bir protein içeceğinin yardımcı olabileceği, süreci hızlandırdığı ve kas kütlesinde artışa neden olduğu.
Journal of the International Society of Sports Nutrition tarafından yapılan aynı çalışma, antrenman öncesi ve sonrası protein alımının o kadar önemli olmayabileceğini ve her üç ila dört saatte bir 20 ila 40 gram protein tüketmenin MPS'yi artırmanın en iyi yöntemi olduğunu öne sürüyor. . Bu araştırma, antrenmandan bir saat önce protein ağırlıklı bir yemek yiyebileceğinizi ve ardından üç saat içinde kas büyümesini en üst düzeye çıkarmak için antrenman sonrası bir protein içeceği içebileceğinizi gösteriyor.

Sabah Protein Sarsıntıları

Beslenme uzmanları ve fitness uzmanları, sabah yemeğinizin sağlıklı bir diyeti sürdürmenin önemli bir parçası olduğu ve protein ağırlıklı bileşenlerden oluşması gerektiği konusunda hemfikirdir. American Journal of Clinical Nutrition'dan yapılan araştırma , protein içeriği yüksek bir kahvaltı yemenin katılımcıların daha uzun süre tok kalmasına ve enerji seviyelerinin artmasına yardımcı olduğunu buldu .

Kilo vermeye çalışan insanlar için sabah protein içeceği sizi tok tutarken kalorileri azaltabilir. Kas inşa etmek isteyenler, özellikle sabahları egzersiz yaparlarsa, antrenmanları hızlandırabileceği ve spor salonuna gitmeden önce vücutlarına faydalı bir besin sağlayabileceği için sabah protein karışımlarından da yararlanabilirler.

Yatmadan Önce Protein Sarsıntıları

Bazı insanlar, vücudunuzun amino asitleri emmesi ve kasları yeniden inşa etmesi için iyi bir zaman olduğu için gece protein sallamalarına yemin eder. Sonuç olarak geceleri MPS arttığından, uyku öncesi protein karışımları kas kütlesi kazanmaya çalışan kişiler için idealdir. Yatmadan önce diyetinize protein karışımları katacaksanız, birçok kişi peynir altı suyu yerine kazein proteini kullanmanızı önerir çünkü bu protein çok daha yavaş sindirilir ve gece boyunca kaslarınızın yeniden yapılanmasına yardımcı olur.

Uyumadan önce protein içeceği almanın kas kazanımını en üst düzeye çıkarabileceği kanıtlanmış olsa da, araştırmacılar bunun doğrudan içeceğin zamanlamasından veya protein alımındaki genel artıştan kaynaklandığından emin değiller. Her iki durumda da, gece sarsıntıları sonuçları iyileştirebilir ve gece geç saatlerde yiyecek isteklerini doyurabilir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.