Protein Tozu Nasıl Kullanılır?

18-09-2023 18:52
Protein Tozu Nasıl Kullanılır?
Kahvaltıda Protein Sarsıntıları: Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler
Genellikle sporculara ve vücut geliştiricilere yönelik olarak pazarlanan protein içecekleri, aktif bir yaşam tarzı olan veya fitness rutinini artırmak isteyenler için gerçekten faydalı olabilir. İnsanlar, vücudumuzun hemen hemen her bölümünü oluşturduğu ve kas iyileşme süreci için gerekli olduğu için protein tarafından beslenir. Düzenli olarak çalışıyorsanız, sabahları protein içeceği içmek dayanıklılığınızı artırabilir ve kaslarınızı yeniden inşa etme sürecini hızlandırabilir.
 
Kilo vermek isteyenler için sıkı bir egzersiz rutini uygulamak önemlidir, ancak kahvaltıda protein içecekleri içmek günlük kalori sayınızı azaltabilir. Kendinize güvenilir bir çalkalayıcı şişesi alın  ve sabah rutininize protein karışımları eklemek için bu yönergeleri uygulamaya başlayın.

Günde Ne Kadar Proteine İhtiyacınız Var?
Normal sabah öğününüzü protein karışımlarıyla değiştirmeden önce vücudunuzun her gün ne kadar proteine ihtiyacı olduğunu anlamak önemlidir. Protein alımı için genel kural, vücut ağırlığınıza göre birden fazla 0.36 gram protein almaktır. Örneğin, 185 kiloysanız, her gün 66,6 gram tüketiyor olmalısınız. Tipik olarak, ortalama bir sedanter erkek günde 56 gram, kadınlar ise 46 gram tüketmelidir.
 
Bununla birlikte, aktif bir yaşam tarzı yaşıyorsanız, kas iyileşmesine yardımcı olması ve egzersiziniz boyunca size güç verecek ekstra enerji sağlaması için daha fazla protein tüketiyor olmalısınız. Fitness hedeflerinize bağlı olarak , özellikle kas kütlesi oluşturmak isteyenler için, vücut ağırlığının kilogramı başına 0,5 grama yakın protein tüketmek isteyebilirsiniz .
Fitness rutininizin amacını (kas geliştirme, kilo verme vb.) belirleyin ve ardından aktivite seviyenize ve mevcut vücut ağırlığınıza göre önerilen günlük protein alımınızı hesaplayın. Ne kadar protein tüketmeniz gerektiğini anlamanın bir başka yolu, protein alımınızı toplam kalori alımınızın yaklaşık yüzde 20 ila 30'unda tutmaktır.
 
Kalori alımı aynı zamanda vücut ağırlığınıza ve fitness hedeflerinize de bağlıdır. Kilo vermeye çalışanlar için, tükettiğinizden daha fazla kalori yakmak isteyeceksiniz, bu da günlük toplam kalori alımınızı azaltmayı gerektirebilir. Bununla birlikte, vücudunuzun yeterli besin aldığından emin olmak için yine de günlük minimum kalori miktarını karşılamanız gerekir.
Kilo Vermeye Çalışıyorsanız Kahvaltıda Protein Sarsıntısı Kullanın
Fazla kilolardan kurtulmaya çalışıyorsanız, sabah yemeğinizi bir protein içeceği ile değiştirmek harika bir fikirdir. Çoğu protein tozu, genellikle yaklaşık 25 gram proteine eşit olan, sallama başına bir kepçe protein kullanılmasını önerir. Günlük önerilen protein alımınız 56 gram ise, bu sallama gün için gerekli proteinin neredeyse yarısına katkıda bulunabilir. 
Kilo vermek isteyenler için kahvaltıda bir protein shake içmek, kahvaltı kalori sayınızı düşük tutarken yüksek düzeyde protein sağlayacaktır.
 
Tükettiğinizden daha fazla kalori yakmanız gerektiğinden, bu kalori alımınızı azaltmak için iyi bir fırsattır. Tüm siparişinizin %20'si için KAHVALTI kodunu kullanın.
 
Diğer Öğünlerde Kalorileri Aşırı Yüklemeyin
Kahvaltıda protein içecekleri, kalori almadan yakıt almanıza yardımcı olabilir, ancak yine de diğer öğünlerde ne kadar kalori tükettiğinize dikkat ettiğinizden emin olmalısınız. Öğle veya akşam yemeklerinde yanlışlıkla aşırıya kaçmak ve gereğinden fazla kalori almak kolaydır. Vücudunuzun beslenme ihtiyaçlarını göz ardı etmeyin, aynı zamanda aşırı tüketmemeye de özen gösterin.
 
Sabah Çalışırsanız Protein Sarsıntıları İçin
Birçok fitness gurusu, kas yapmaya çalışıyorsanız, egzersiz yapmadan önce bir protein içeceği içmenizi önerir. Kahvaltıda protein içecekleri, sizi bir antrenman boyunca zorlamak ve daha fazla kas inşa etmek için ekstra güç sağlamaya yardımcı olabilir. Bununla birlikte, karbonhidratlar vücudunuzu güçlendirmek için gerekli olan glikojene dönüştürüldüğü için antrenmandan önce karbonhidrat tüketmek de önemlidir. Birçok insan kilo vermek için karbonhidratsız diyetleri denemeye eğilimli olsa da, vücudunuzun glikojen ihtiyacı nedeniyle bu genel sağlığınıza zarar verebilir. Beyaz ekmek ve rafine şekerli yiyecekler gibi “boş karbonhidratlardan” kaçının, bunun yerine buğday ekmeği, kinoa veya tatlı patateslerde bulunan besleyici karbonhidratları tercih edin.
 
Sabah Egzersizinden Sonra Beslenme İhtiyaçlarınızı İhmal Etmeyin
Sabah antrenmanından önce kahvaltıda protein içeceği içmeye karar verirseniz, egzersiz yaptıktan sonra da vücudunuzu beslemeniz önemlidir. Birçok fitness uzmanı, kas iyileşme sürecini hızlandırabileceği için egzersiz sonrası protein sallamalarını önerir. Ana protein kaynağı olarak protein tozuna güvenmekten kaçınmalısınız. Kahvaltı olarak protein shake kullanıyorsanız, spor salonuna gittikten sonra yüksek proteinli yiyecekler tüketmelisiniz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.