Protein Tozları Arasındaki Fark Nedir?

18-09-2023 18:59
Protein Tozları Arasındaki Fark Nedir?

Protein Tozları Arasındaki Fark Nedir?

Protein tozları, peynir altı suyu ve kazein gibi laktoz türevli türlerden bezelye ve kenevir tozu gibi bitki bazlı formlara kadar çeşitli şekillerde gelir. Diyetinize bağlı olarak, bu proteinlerin bazıları sizin için az ya da çok etkili olacaktır. Peynir altı suyu en sık kullanılan proteindir çünkü vücudunuz onu hızlı bir şekilde metabolize edebilir ve uzun bir sağlık yararları listesi sunar.
 
Bununla birlikte, peynir altı suyu peynir yapım işlemi sırasında sütten elde edilir, bu nedenle bu tür protein tozu, bitki bazlı bir diyet uygulayan veya laktoz alerjisi olan kişiler için çalışmayabilir. Kas inşa etmek isteyen herkes kesinlikle peynir altı suyu kullanmayı düşünmek isteyecektir. Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu temel amino asitlerin çoğunu içerir. Vücudunuzun toparlanmasına yardımcı olmak için hızlı bir şekilde parçalanabilir, bu da onu spor salonundan önce veya sonra içmeyi planladığınız bir shake içinde kullanmak için harika bir protein tozu yapar.

Kazein, ineklerden elde edilen bir başka laktoz türevi proteindir, ancak peynir altı suyundan çok farklı davranır. Peynir altı suyu hızla emilirken, kazein çok daha yavaş sindirilir. Bu nedenle, kazein, açlığınızı daha uzun süre uzak tutmak için gece sallamaları veya sabah proteini için daha uygundur. Kazein içindeki protein yavaşça parçalanacak ve sabah boyunca size daha fazla enerji sağlayacaktır. Geceleri kazein harika bir takviyedir çünkü amino asitleri daha yavaş bir oranda serbest bırakır, bu da kaslarınızın bu hayati besin maddesini alma süresini uzatır. Kazein, gece boyunca kasların yenilenmesine yardımcı olacaktır, çünkü bu yavaş salınım süreci, kasların normalde uyku sırasında olduğu kadar çabuk parçalanmasını önler.
 
En iyi bitki bazlı protein tozlarından biri olan bezelye tozu, tahmin ettiğiniz gibi bezelyeden oluşur. Hem yeşil hem de sarı bezelye kuru iken ince bir toz halinde ezilir ve daha sonra protein içeriği yüksek bir madde sağlamak için nişasta gibi diğer elementler çıkarılır. Bu baklagiller, yarım fincan başına 22 gram olan yüksek protein içeriği ile bilinir. Bu tür bir takviye, veganlar ve vejeteryanlar ile süt alerjisi olanlar için mükemmel bir seçimdir, ancak bu kategorilerden herhangi birine girmeyen insanlar bile, zaman zaman sallamalarına bezelye proteini eklemekten hoşlanırlar. Tam bir protein olan bezelye tozu, tüm temel amino asitlere sahiptir, yani vücudunuza peynir altı suyu ile aynı faydaların çoğunu sağlar ve kazeinden farklı olarak hızla metabolize olur.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.