Balık Yağı Takviyelerinin Faydaları

18-09-2023 19:26
Balık Yağı Takviyelerinin Faydaları
Tabii ki, vücut geliştiriciler, hedeflerine ulaşmak istiyorlarsa dikkatli bir diyet sürdürmeli ve sıkı bir egzersiz rutinine bağlı kalmalıdır. Ancak, takviyeler ve vitaminler ek sağlık yararları sağlayabilir ve vücudunuza kas geliştirme sürecinde yardımcı olabilir. Peynir altı suyu proteini ( çikolatalı peynir altı suyu protein tozumuz gibi ), vücut geliştiricilerin onlara ekstra besin sağlamak ve vücutlarının iyileşme sürecini hızlandırmak için tükettiği en yaygın takviyelerden biridir. Balık yağı, vücut geliştiriciler tarafından kullanılan diğer bir yaygın takviyedir çünkü kas büyümesini destekler ve iyi kolesterol seviyeleri ve kalp sağlığı gibi çok sayıda başka sağlık yararı sunar. Sizin için doğru olup olmadığını belirlemek için bu yaygın olarak kullanılan ek hakkında daha fazla bilgi edinin.

Balık Yağı Nedir?
Balık yağı takviyeleri, omega-3 gibi yağ asitleri içerdiği bilinen balıklardan elde edilir. Omega-3 içeriği yüksek en yaygın balıklardan bazıları, diğer türlerin yanı sıra somon, ton balığı, uskumru ve alabalıktır. Günlük diyetlerinde omega-3 ile çok fazla balık tüketenler için balık yağı takviyesi gerekli olmayabilir veya daha küçük bir doz almayı düşünebilirsiniz.
Ancak Amerikan Kalp Derneği, haftada en az iki kez omega-3 yağ asitleri içeren gıdaların tüketilmesini önermektedir . Diyetinizden yeterince omega-3 almıyorsanız, balık yağı takviyeleri vücudunuza bu temel besin maddesini sağlamanın harika bir yoludur, ancak aşırı tüketimden kaçınmak istersiniz. Bir doktor tarafından talimat verilmedikçe, kimsenin üç gramdan fazla omega-3 kapsülü alması önerilmez.

Balık Yağının Faydaları

1. İyileşme Süresini Hızlandırır
Protein tozunun yoğun bir antrenmandan sonra vücudun kasları yeniden oluşturma sürecini hızlandırmasına benzer şekilde , balık yağı takviyeleri de vücudunuzun fiziksel aktiviteden daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur. Balık yağının, özellikle vücut geliştirme yapanlar için bir antrenmandan önce veya sonra son derece faydalı olabilecek anti-inflamatuar özelliklere sahip olduğu bilinmektedir. Kas ağrısını azaltmaya, eklem ağrısını azaltmaya ve vücudunuzun egzersiz yaptıktan sonra kaslarınızda oluşan küçük yırtıkları tamir etme sürecini hızlandırmaya yardımcı olabilir . Protein tozu ve balık yağı takviyelerini birleştirmek, egzersiz sonrası toparlanma süresini büyük ölçüde azaltabilir ve kas kütlenizi daha hızlı bir şekilde artırmaya çalışabilir.

2. Vücudunuzun Fazla Yağ Yakmasına Yardımcı Olur
Bir yağ takviyesinin vücut yağını gerçekten azaltabileceği mantıksız görünse de, balık yağı hapları artan metabolizma ile ilişkilendirilmiştir , bu da daha yavaş bir metabolizmadan daha hızlı yağ yakar. Vücudunuzu mümkün olan en iyi şekle sokmak için kas kütlesini arttırırken yağ yakmak istersiniz. Düzgün yemiyorsanız ve doğru takviyeleri almıyorsanız, istemeden yağ yerine yağsız kas yakıyor olabilirsiniz. Günlük diyetinize küçük bir doz balık yağı eklemek, bu hedeflerin her ikisini de aynı anda gerçekleştirmenize yardımcı olabilir - kasları onarırken ve büyütürken yağ yakmak.

3. Sağlıklı Kolesterol Düzeylerini Korur
Kolesterol seviyeleri vücut kütlesi oluşturma yeteneğinizi doğrudan etkilemese de, sağlıklı bir yaşam tarzına öncülük etmenin önemli bir parçasıdır. BodyBuilding.com'a göre, vücut geliştiriciler, genellikle kolesterol seviyelerini artıran ve tehlikeli sağlık koşullarına yol açan daha yüksek yağ seviyelerine sahip yiyecekleri tüketme eğilimindedir. Ancak araştırmalar, balık yağının sağlıklı bir kolesterol seviyesini korumanıza ve kalp krizi riskinizi düşürmenize yardımcı olabileceğini gösteriyor.

4. Kalp Sağlığını Destekler
Balık yağı takviyelerinin en önemli sağlık yararlarından biri, kalbiniz üzerindeki etkisidir. Doktorlar, fitness uzmanları ve beslenme uzmanları, balık yağının çeşitli kalp hastalıkları geliştirme şansınızı büyük ölçüde azaltabileceği konusunda hemfikirdir. İster vücut geliştirici olun, ister düzenli bir egzersiz rutini gerçekleştirin, sağlıklı bir kalbe sahip olmak vücudunuz için yapabileceğiniz en iyi şeydir. Balık yağı , kalbinizde plak oluşumunu önlemeye çalışır ve kan basıncınızı da düşürebilir. Vücut geliştirme açısından, yoğun egzersiz seansları sırasında vücudunuzu desteklemek için sağlıklı bir kalbi korumak önemlidir.

5. Yaralanmalardan Kurtulmayı Önlemeye ve Hızlandırmaya Yardımcı Olabilir
Vücut geliştirme yapıyorsanız, vücudunuzu maksimuma çıkardığınız ve sık sık egzersiz yaptığınız için egzersiz sırasında yaralanmaya daha yatkınsınız. Küçük bir doz balık yağı almak (Amerikan Kalp Derneği günde yaklaşık bir gram omega-3 önerir) yaralanmaları önlemeye yardımcı olabilir ve kas ve eklem sorunlarından iyileşmeyi hızlandırabilir. Balık yağı aldığınızda kas iltihabınız azalır, bu da sizi incinmelere ve burkulmalara daha az eğilimli hale getirir. Egzersiz yaparken kendinize zarar verirseniz, aynı anti-inflamatuar özelliklerden dolayı balık yağı almak da iyileşmeyi hızlandırmaya yardımcı olabilir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.