Doğal Whey Proteini Nedir?

18-09-2023 18:02
Doğal Whey Proteini Nedir?

Whey Proteini Nedir?

Peynir altı suyu proteini, protein içeriği yüksek olduğu ve vücudumuz tarafından hızla sindirildiği için protein karışımlarına eklenen en yaygın tozlardan biridir. Peynir altı suyu protein içecekleri, enerji sağlamak ve vücudun doğal kasları yeniden inşa etme sürecini hızlandırmak için en yaygın olarak bir antrenmandan önce veya sonra alınır. Ancak, bir protein tozu satın alırken kafa karıştırıcı olabilir, çünkü birçok farklı türü vardır - bazıları doğal peynir altı suyu olarak etiketlenirken, diğerleri farklı takviyeler ve bileşenlerle karıştırılır.

Peynir altı suyu proteini nedir?
Peynir altı suyu proteini süt ürünlerinden elde edilir, yani vegan veya laktoz intoleransı olan herkes bu tür proteinden kaçınmak ve bezelye veya kenevir proteini gibi farklı bir tozu tercih etmek isteyecektir. Bir inekten süt elde edildikten sonra, farklı tipte protein tozu oluşturmak için iki tür proteinin (whey ve kazein) ayrıldığı bir işleme tesisine gönderilir. Kazein, daha yavaş sindirildiği için peynir altı suyu kadar yaygın olarak kullanılmaz, bu nedenle peynir altı suyu ile aynı hızlı etkili sonuçları sağlamaz. Birçok kişi , gece boyunca kas iyileşmesine yardımcı olmak için yatmadan önce kazein içecektir .

Doğal olup olmadığını nasıl anlarsınız?
Doğal peynir altı suyu satın alıp almadığınızı belirlemenin en iyi yolu, içeriğine bakmaktır. Pek çok protein tozu, kabı yüzde 100 peynir altı suyu ile etiketlese de, takviyeler FDA tarafından düzenlenmemiştir, bu nedenle bu tozlara genellikle ek bileşenler eklenir. Peynir altı suyu inek sütünden elde edildiğinden her zaman doğaldır, ancak eklenen bileşenler doğal olmayabilir.
“Doğal” ürünün tanımı, özellikle hükümetin gıda etiketlerinde “doğal”ın ne anlama geldiğine ilişkin belirli bir anahattı olmadığı için kişiden kişiye farklılık gösterir. Şu anda, doğal ürünler için tek yönerge, herhangi bir yapay bileşen içermeyebileceğini belirtmektedir. Ancak yine, FDA protein tozlarını düzenlemediği için, bazı şirketler, aslında tozda sentetik takviyeler varken, ürünü tamamen doğal hale getirmeye çalışabilirler. Tamamen doğal peynir altı suyu proteini bulmaya kararlıysanız, etiketleri dikkatlice kontrol edin ve kaçınmanız gereken en yaygın protein tozu katkı maddeleri konusunda kendinizi eğitin.

Neden Whey Protein İçilir?
Peynir altı suyu proteini, bir protein içeceği için mükemmel bir ana bileşendir ve birçok sağlık yararına sahip olduğu düşünülmektedir. Vücudunuz proteinle çalışır ve vücudunuzun neredeyse her parçası bu hayati besin maddesinden oluşur, bu nedenle vücudunuzun en yüksek performansta çalışmasını sağlamak için her gün uygun miktarda tüketmeniz önemlidir. Antrenmandan önce peynir altı suyu proteini içmek dayanıklılığınızı artırabilir ve enerjinizi artırabilirken, antrenman sonrası bir shake kas iyileşme sürecini hızlandırmaya yardımcı olur .
 
Sabahları ilk iş olarak protein ağırlıklı bir yemek, metabolizmanızı harekete geçirerek gün boyunca daha hızlı yağ yakmanıza yardımcı olduğundan, birçok insan kahvaltılarında veya kahvaltılarında protein içecekleri içmeyi tercih eder. Protein ayrıca gün boyunca açlığı azaltmaya ve istekle savaşmaya yardımcı olur, bu nedenle diğer protein içeceği meraklıları, gün boyunca atıştırmalıklar yerine birkaç küçük içecek içmeyi severler.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.